Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά από 3 έως 5½ ετών

Η φοίτηση στο θεατρικό παιχνίδι ξεκινάει από την ημερομηνία δημιουργίας της θεατρικής ομάδας και λήγει στα τέλη Μαΐου κάθε σχολικού έτους. Η διάρκεια φοίτησης στο θεατρικό παιχνίδι είναι 2 διδακτικά έτη. Στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς, διοργανώνεται θεατρική παράσταση με συμμετοχή όλων των παιδιών της ομάδας του θεατρικού παιχνιδιού.

Γενικές πληροφορίες για το θεατρικό παιχνίδι για παιδιά:

Τόπος διεξαγωγής των μαθημάτων: Αθήνα (Πατησίων 216)

Τρόπος παρακολούθησης των μαθημάτων: Δια ζώσης

Ηλικία έναρξης των μαθημάτων: Από 3 έως 5½ ετών

Είδος μαθήματος: Τα μαθήματα στο Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας από 3 έως 5½ ετών (θεατρικό παιχνίδι) είναι ομαδικά

Διάρκεια μαθημάτων: Η διάρκεια των μαθημάτων στο θεατρικό εργαστήρι για παιδιά από 3 έως 5½ ετών (θεατρικό παιχνίδι) είναι 1 ώρα την εβδομάδα

Οικονομικές πληροφορίες για το θεατρικό παιχνίδι για παιδιά:

Εγγραφή: 130 €
Δίδακτρα: Δωρεάν

Παρουσίαση μαθήματος:

Στην τρυφερή παιδική ηλικία εξερευνούμε τον κόσμο γύρω μας, ανακαλύπτουμε και διαμορφώνουμε την εικόνα του εαυτού μας, δοκιμάζουμε τα όριά μας και οριοθετούμε τη θέση μας στον κοινωνικό περίγυρο και τη σχέση μας με τους συνανθρώπους μας. Μέσα από το ατομικό και ομαδικό παιχνίδι καλλιεργούμε τις κλίσεις και τις δεξιότητές μας και αφήνουμε χώρο στην έκφραση, στη δυναμική και στη φαντασία μας. Η επαφή του παιδιού με τον εσωτερικό του κόσμο, αλλά και η συσχέτισή του με το έμψυχο και άψυχο περιβάλλον του, είναι μια διαδικασία που σίγουρα θα καθορίσει τη μετέπειτα ενήλικη ζωή του. Η συμμετοχή του λοιπόν, σε δραστηριότητες που συμβάλλουν στην “τακτοποίηση” των συσχετισμών αυτών είναι απαραίτητη.
      
Μέσα από τον ομαδικό χαρακτήρα του θεατρικού παιχνιδιού και μέσω της διάδρασης συντελείται άλλη μία λειτουργία, το ίδιο σημαντική με την αυτογνωσία. Η επαφή με τη διαφορετικότητα, η αναγνώριση και η αποδοχή των συναισθημάτων των άλλων, η κατανόηση της διαφορετικής αντιμετώπισης των πραγμάτων, η αρχή της ουσιαστικής επικοινωνίας. Είναι αυτό που δίνει στο παιδί μια πρώτη γεύση της πολύχρωμης εικόνας του περιβάλλοντός του και θέτει τη βάση για συνειδητές και σταθερές διαπροσωπικές σχέσεις στην ενήλικη πορεία του. Με δυο λόγια, το παιδί δραστηριοποιεί τη συναισθηματική του νοημοσύνη.

Στο θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά:
• Μαθαίνουν για το θέατρο και την ιστορία του
• Γνωρίζουν δημοφιλείς ιστορίες της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας
• Μαθαίνουν να αγαπούν το σώμα τους και να εκφράζονται ελεύθερα μ’ αυτό
• Προσθέτουν “χρώμα” στη φωνητική και σωματική τους έκφραση
• Δουλεύουν την “πλαστικότητα” στην κίνησή τους
• “Ενδύονται” ρόλους, τους αναλύουν και τους χρωματίζουν με την προσωπική τους πινελιά
• Διαδρούν με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας στο πλαίσιο μιας θεατρικής σκηνής
• Φτιάχνουν τις δικές τους ιστορίες, αφήνοντας τη φαντασία τους να τους οδηγήσει
• Αυτοσχεδιάζουν εκφράζοντας συναισθήματα και μιμούμενα συμπεριφορές
• Κατασκευάζουν το δικό τους ιδανικό περιβάλλον και τους δικούς τους συσχετισμούς σε μια εικονική πραγματικότητα
• Ετοιμάζουν τη δική τους θεατρική παράσταση

Στο θεατρικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας από 3 έως 5½ ετών (θεατρικό παιχνίδι) τα μαθήματα είναι ομαδικά (10 έως 12 παιδιά) και οι διδακτικές ώρες είναι μία φορά την εβδομάδα από 1 ώρα. Οι θεματικές ενότητες που αναπτύσσονται στο θεατρικό παιχνίδι είναι: παντομίμες, κατασκευές, επικοινωνιακά παιχνίδια, θεατρικά παιχνίδια κ.ά. Σκοπός των μαθημάτων θεατρικού παιχνιδιού είναι να αναπτύξουν τα παιδιά μέσα από τη θεατρική έκφραση την επικοινωνία, την συνεργασία και την έκφραση των συναισθημάτων τους. 

Η φοίτηση στο θεατρικό παιχνίδι ξεκινάει από την ημερομηνία δημιουργίας της θεατρικής ομάδας και λήγει στα τέλη Μαΐου κάθε σχολικού έτους. Η διάρκεια φοίτησης στο θεατρικό παιχνίδι είναι 2 διδακτικά έτη. Στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς, διοργανώνεται θεατρική παράσταση με συμμετοχή όλων των παιδιών της ομάδας του θεατρικού παιχνιδιού.

Επικοινωνήστε με το Ωδείο Όπερα Αθηνών στο τηλέφωνο 210 8678239 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα σας καλέσουμε για να συζητήσουμε οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος